Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Forgáshenger

Főoldal » Középiskola » Matematika
1968
Egy téglalap oldalainak hosszúsága 2,6 cm, illetve 4,5 cm. Megforgatjuk ezt a téglalapot
a, a rövidebb oldalának egyenese
b, a hosszabbik oldalának egyenese
körül. Melyik esetben mekkora a keletkező henger felszíne és térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=2,6cm
b=4,5 cm
a) r= 2,25 cm mivel 4,5nek a fele V1=pí*r^2*m=pí*2,25^2*2,6cm=41,35 cm^3
A1= 2*pí*2,25(2,25+2,6)=68,56 cm^2

b) r= 2,6 fele tehát 1,3 cm
V2=pí*1,3^2*4,5=23,89 cm^3
A2= 2*pí*1,3(1,3+4,5)=47,37cm^2
0