Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika vegyes feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
679
A teglalap alaku teritok szelessege 120cm. A szukseges anyag hossza attol fugg hogy hany asztal van az ebédeloben.Ha jet asztalteritohoz 4 méter hosszu anyagot hasznalunk,akkor hany meter anyag kell 3,5,6 ilyen asztalhoz? Mekkora a teritok terulete
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika vegyes feladatok terület
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Hét, vagy két asztalterítőhöz kell 4 méter?
0

Mivel 2 asztalterítőhöz 4 méter kell, ezért 1-hez csak 2 méter hosszú kell.
Tehát 1 asztalterítőhöz összesen:
- Szélesség: 120 cm = 1.2m
- Hosszúság: 2m
Téglalap területe = szélesség * hosszúság = 1.2 * 2 = 2.4 m² egy terítő területe.

A többi pedig csak arányosság. Ha 1 terítőhöz 2m kell, akkor 3-hoz 6 méter hosszú,
5 asztalhoz 10 méter hosszú és így tovább.
0