Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Tudnátok segíteni ? Kémia 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Kémia
2421
1.)30 gramm sóból és 120 gramm vízből oldatot készítünk.
Hány tömeg%-os lesz az oldat ?
az oldat tömege:................
Számítás:.........................................

a.) hány tömegszázalékos lesz az oldat, ha kétszeresére (kétszeres tömegűre) hígitjuk?
2.) 2 gramm hidrogén hány gramm oxigénben éghető el maradék nélkül ?
3.)64 gramm oxigénben ként égetünk el. Hány gramm kén-dioxid keletkezik ?
4.)
Név kémia jel anyagmennyiség tömeg
klórgáz Cl2 2 mol ?
szén-monoxid 2CO 0,5 mol ?
alumínium-klorid ? 1 mol ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Segítsetek!
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
m oldat=150g
m.o.a./m.o×100=30/150×100=20%
a)30/300×100=10%

2.2 H2+ O2= 2H2O
2g/mol 32g/mol 18g/mol
4 g 32 g 36g
2 g 16 g 18 g
16 g Oxigénben
3. S + O2= SO2
32 g/mol 32g/mol 64g/mol
64g 64g 128 g
128 g keletkezett
4. 2 Cl2 = 71g/mol->142g
0,5 CO = 28g/mol->14g
AlCl3= 133,5 g/mol->133,5 g
1

Nagyon , nagyon köszönöm !!!!!!!!!!!
1