Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Testek mozgása

Főoldal » Középiskola » Fizika
1193
Egy méhecske teher nélkül 8km/h, mézzel és virágporral 6,5km/h sebességgel repül. Milyen messziről hozhat mézet 10perc alatt ha a rakodási időtől eltekintünk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
10 perc = 1/6 óra
Legyen a válasz `s` km.
Odafelé az idő: `t_1=s/v_1`
Visszafelé az idő: `t_2=s/v_2`
`t_1+t_2 = 1/6`
Oldd meg.
0