Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Miért áztatják be a babot főzés előtt?

431
Pls segítsetek , előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

4
hogy a maradek piszkok lejojjenek
0

Hogy könnyebben megpuhuljanak a babszemek.
0

Szia!

Azért, hogy a víztől megdagadjon és kevesebb ideig kelljen főzni (főzés során is megdagad, de sokkal több ideig tartana).
0

Nem tudom mire gondol a tanár. Áztatásnál a víz hatására megszívja magát, felpuhul, elindul benne a csírázási folyamat. Ízanyagok áznak ki belőle. A bab jól őrzi a saját növekedéséhez szükséges és elengedhetetlen cukrot, a maghéj beengedi a vizet, de ki már nem engedi a tápanyagokat.
0