Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8. osztályos házifeladat!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
532
Kérlek segítsetek! Sürgős!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) x=3
A=(x+1)/(x+5) => A=(3+1)/(3+5) => A=4/8=1/2
B= (x+1)/(x-8) => B=(3+1)/(3-8) => B=4/(-5)=-(4/5)
C=(x-3)/(x+5) => C=(3-3)/(3+5) => C=0/8=0
D=(x-3)/(x-8) => D=(3-3)/(3-8) => D=0/(-5)=0
b) x=-3
A=(x+1)/(x+5) => A=(-3+1)/(-3+5) => A=(-2)/2=-1
B= (x+1)/(x-8) => B=(-3+1)/(-3-8) => B=(-2)/(-11)=2/11
C=(x-3)/(x+5) => C=(-3-3)/(-3+5) => C=(-6)/2=-3
D=(x-3)/(x-8) => D=(-3-3)/(-3-8) => D=(-6)/(-11)=6/11
c) x=-5
A=(x+1)/(x+5) => A=(-5+1)/(-5+5) => A=(-4)/0= nincs megoldás (nullával való osztás értelmetlen)
B= (x+1)/(x-8) => B=(-5+1)/(-5-8) => B=(-4)/(-13)=4/13
C=(x-3)/(x+5) => C=(-5-3)/(-5+5) => C=(-8)/0= nincs megoldás (nullával való osztás értelmetlen)
D=(x-3)/(x-8) => D=(-5-3)/(-5-8) => D=(-8)/(-13)=8/13
d) x=8
A=(x+1)/(x+5) => A=(8+1)/(8+5) => A=9/13
B= (x+1)/(x-8) => B=(8+1)/(8-8) => B=9/0= nincs megoldás (nullával való osztás értelmetlen)
C=(x-3)/(x+5) => C=(8-3)/(8+5) => C=5/13
D=(x-3)/(x-8) => D=(8-3)/(8-8) => D=5/0= nincs megoldás (nullával való osztás értelmetlen)
0