Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszöges számolás

Főoldal » Középiskola » Matematika
534
Fejezd ki k segítségével a k kerületű szabályos háromszög területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha `k` a kerülete, akkor az oldala `a=k/3`
Az `a` oldalú szabályos háromszög területe pedig `(a·m)/2=(a·sqrt3/2a)/2=a^2sqrt3/4`
Helyettesítsd be `a` helyébe a `k/3`-at...
1