Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
437
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
2)
A 2,5 percet számold át másodpercbe.
Ha egy oszlopnyi távolság 50 méter, akkor 600 méterhez 600/50=12 oszlop mellett kell elhaladni. Ha 45 oszlop mellett `t` idő alatt halad el, akkor 12 oszlop mellett `(12)/(45)·t` alatt.

5)
a) `t` idő (óra) múlva találkoznak. Ennyi utat tesznek meg közben:
`s_1 = v_1·t = 70·t`
`s_2 = v_2·t = 50·t`
Ketten együtt éppen 60 km-t tettek meg:
`s_1+s_2=60`
vagyis behelyettesítve:
`70t+50t=60`

Miután megvan `t`, kijön `s_1` meg `s_2` is.

b)
A gyors `t_1` ideig megy, a személy `t_2`-ig. A végén majd a válasz `t_2-t_1` lesz.
`s_1 = v_1·t_1 = 70·t_1`
`s_2 = v_2·t_2 = 50·t_2`
Ezek egyformák, mert félúton találkoznak:
`s_1=s_2=30`
vagyis
`70·t_1=30`
`50·t_2=30`
Fejezd be...
1