Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletesen változó mozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
2515
Helló! Nagyon szépen kérem, hogy valaki segítsen ebben a feladatban.

Egy kezdősebesség nélkül induló, egyenletesen gyorsuló test 6 s alatt 9 m utat tesz meg.
a) Mekkora a mozgó test gyorsulása?
b) Mekkora a test sebessége 6 s eltelte után?

Köszönöm szépen a segítséget. :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
V0 = 0 m/s -->(ez a kezdősebesség)
V = ?
t = 6s
s = 9 m

V = s/t -->(ez a sebesség)
V = 9m/6s
V = 1.5 m/s

a = v/t -->(ez a gyorsulás)
a = 1.5m/s/6s
a = 0.25m/s2
1