Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help me

Főoldal » Általános iskola » Kémia
607
Mennyi só és víz szükséges 20 gramm 2% só oldat elkészitéséhez? Adva: stb
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Segitséggg
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
gondolom 2% alatt tömegszázalékra gondol..
ha nem.. hát
mo=20g
M.o.a/20*100=2%
m.o.a/20=0,02
m.o.a=0,4g
így 19,6g víz és akkor 0,4 g só szükséges
0