Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, körmozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
1124
Sziasztok! Egy modellvasút mozdonya körpályán, egyenletesen halad. 2,5 s alatt 4 m hosszúságú körívet fut be. A pálya sugara 0,75 m. Mekkora a mozdony kerületi sebessége? Mekkora a szögsebessége? Mekkora a fordulatszáma? Mekkora a mozdony centripetális gyorsulása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
s = 4 m
t = 2.5 sec = T (periódusidő)
r = 0.75 m

1.
v = (2 * π * r) / T = 1.884 m/sec

2.
ω = (2 * π) / T = 144 fok / sec

3.
n = 1 / T = 1 / 2.5 = 0.4

0