Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia Tz. segítség

Főoldal » Általános iskola » Kémia
3005
Jövöhétre kell a 8. osztályos kémia témazáró! Légyszives segítsetek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

5
2. külső e- szám: 3
4. oxoniumion. hidroxidion
H3O+. OH-
11 proton. 9 proton
10 elektron. 10 elektron
6.
0,5 CO2 tömege: 0,5*44= 22g
NH4Cl tömege: 51,5 g
7.
semleges
savas
savas
lúgos/bázis

8.
fehér füst keletkezik
2 Na+ Cl2= 2 NaCl
egyesülés
exoterm

9. 150 g az oldatunk.
m/m%= m.o.a/m.o*100= 15/150*100= 10m/m%-os az oldatunk.

75 g oldat= 15/75*100= 20m/m%

10.
C. +. O2 =. CO2
12g/mol. 32g/mol. 44g/mol
24g. 64g. 88g
24 g C elégetésére.

0

Köszi szépen !!!
0

ebben is segítsen valaki
1

ebbe is segítsetek légyszi
0

Csatolom a képet.
0