Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
497
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3

összesen x gomboc
1/4=0,25x +6 gombóc + 60 szazalek= 0,6x

0,25x+0,6x+6=x

6 = x-( 0,25x+0,6x)

6= 1x-0,85x következik 0,15x=6

x= 6:0,15 x=600:15=40 gombóc
1

6)
a c oldal legyen x
a oldal 0,9x (90%)
b oldal 1,3x

1,3x+0,9x+x=9,6
3,2x=9,6/3,2
x=3

a=2,7
b=3,9
c=3


1

7) 1. x
2. 2x+10
3. 2x+10-30
x+2x+10+2x+10-30=180
5x-10= 180
5x=180
x=38

1. szög (legyen akkor alfa) 38
2. sz. (béta) 86
3. sz. (gamma) 56
1