Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek halmazműveletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
566
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, halmazműveletek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az `A` halmazt jól felírtad.
A `B` halmaz sem bonyolult: 3 többszörösei ezek: `{3, 6, 9}` (csak az egyjegyűek kellettek)

Ezen halmazok unióját így írjuk: `A ∪ B`
Az unió érték pedig az a halmaz, amiben benne van `A` és `B` minden eleme (unió=egyesítés). Szóval írd fel mindet. A 9 mindkettőben benne van, azt is csak egyszer kell beletenni az eredmény halmazba! Ilyesmi lesz:
`A ∪ B = {1, 3, 4, ...}` folytassad.

Metszet: `A ∩ B`
Az pedig azokat az elemeket jelenti, amik mindkettőben benne vannak. Úgy látom, az csak a 9. Azt így írjuk:
`A ∩ B = {9}`
Vagyis a metszet egy egyelemű halmaz, csak a 9-et tartalmazza.
1