Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az idő mérése

Főoldal » Általános iskola » Fizika
9944
A föld távolsága a naptól 150 millió kilométer. Közelítőleg mennyi idő alatt ér a Nap fény a földre?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Ahhoz, hogy a kérdést ki tudjuk számolni, tudnunk kéne a fény sebességét:
https://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A9nysebess%C3%A9g
299 792 458 m/s=1 079 252 848,8 km/h Tehát a fény egy óra alatt 1 079 252 848,8 km-t tesz meg (bő egy milliárd km).
150 000 000 km/1 079 252 848,8 km/h=0,138985 h=~8,34 perc





0