Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nevezetes azonosságok, algebrai törtek

Főoldal » Középiskola » Matematika
597
Alakítsd át a kifejezéseket kéttagú összeg vagy különbség négyzeteként:
a., 9z²-48z-64=
b., 25j²+20ij+4i²=
c., y⁴-8y²+16=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) (3z-8)^2
b) (5j+2i)^2
c) (y^2-4)^2
1