Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi

Főoldal » Általános iskola » Kémia
651
Valaki megcsinálná ezeket? Köszi szépen előre.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, kémia, házi, help
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1) az oxigén a hatodik főcsoportba tartozik = 6 vegyértékelektronja van, 2. periódusba tartozik.
2) 100dm^3 21dm^3
2 dm^3 x
2/100=x/21
0,02=x/21 /*21
0,42=x
0,41 dm^3 Oxigènt tartalmaz.
3) 3 O2 -> 2 O3
m=32g = 48g
3*32=96g 2*48= 96g
uh. Sajnos tovább nem tudom. Nem tudom h most akkor melyik reakcióval kellene nézni..
1