Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 11.osztaly

Főoldal » Középiskola » Fizika
596
Sziasztok kerlek oldjatok meg nekem nagyon fontos szamitok ratok!!!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
₁2a)
Ha a szív percenként 120-at dobban, másodpercenként 120/60-at (1 min = 60 s), azaz 2-t.

2b)
Ha percenként 120-at dobban, és egy órában 60 perc van, akkor egy órában 120*60-at, azaz 7200-at.

3)
Egy hullám frekvenciája megmutatja, hogy másodpercenként hány periódust ("1 hullámot") ír le. Ha másodpercenként egy hullám 10 periódust ír le, és egy periódusnak a hossza (hullámhossz) 0,45 m, akkor 1 másodperc alatt 10*0,45=4,5 métert halad, tehát a sebessége 4,5 m/s

4)
A hullám egy másodperc alatt 440 periódust ír le. Ugyanez alatt az idő alatt 340 métert halad azaz egy periódus 340 m/440 = 17/22 m hosszú.

5)
Ezek egyenes vonalú egyenletes mozgások. Ezekre igaz, hogy t = s/v
t₁ = 2000/340
t₂ = 2000/1550

6)
A hullám egy periódusa λ hosszú és f periódust halad 1 másodperc alatt, tehát a sebessége λ*f = 340 m/s (fun fact: ennek a terjedési sebessége ezek szerint pont a hangé a levegőben. A hang, amelyik 100 hz frekvenciájú, az valahol egy G és egy G# között van)

7)
340 m/s sebességgel halad úgy, hogy egy periódus hossza 0,34. Ez alapján a frekvencia v/λ = 1000 hz (ez meg valahol H és C között van)

8)
Itt ugyanúgy e.v.e.m.-ről van szó.
t₁ = 8000/340
t₂ = 8000/5500

Innentől minden feladathoz csak egy számológép kell.
0