Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet levezetése lépésről lépésre?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
501
4*x+2*(35-x)=120
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, egyenlet, matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4x+2*(35-x)=120 felbontom a zárójelet
4x+70-2x=120 összevonom, amit lehet
2x+70=120 mindkét oldalból levonok 70-t
2x=50 mindkét oldalt elosztom 2-vel
x=25

Ellenőrzést rád bíznám.
0