Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

9.es Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
2997
Egy gépkocsi a Bp.-Pécs közötti 210km-es utat 3 óra alatt teszi meg.Az út első felében 60 km/h átlagsebességel haladt.
a) Mekkora az egész útra számított átlagsebesség?
b) Mekkora az autó átlagsebessége az út második felében?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Adatok:​s = 210 km, t = 3 h, v1 = 60 .
a) vátl = 210km/3h = 70km/h
A gépkocsi egész útra számított átlagsebessége 70 km/h
b) t1 = s1/v1 = 105km/60km/h = 1,75 h, ​
t2 = 1,25 h
v2,átl = 105km/1,25h = 84 km/h
Az autó átlagsebessége az út 2. felében 84 km/h
1