Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitene valaki?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
547
ABCD téglalap,E∈AB úgy, hogy mértéke (ADE) szög=60⁰ mértéke(BCE)szög=30⁰ és DC=8 cm
a) CE szakasz hossza?
b) AE szakasz ?
c) DE szakasz?
d) CDE háromszög területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Az ábrán négy darab hasonló háromszöget látsz. Mindegyik egy szabályos háromszög fele.
Attól függően, hogy mit tanultok aránypárral vagy szögfüggvényekkel kiszámolhatók a kérdezett mennyiségek. Ha nem boldogulsz, írd meg, hogy mit tanultok most matekből.
0

Privátban elárultad, hogy tavaly tanultál szögfüggvényeket. Ezt át kellene ismételni:
https://www.youtube.com/watch?v=lWfRzNGPBcY
Szögfüggvényekkel így lehetne elindulni:
0