Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmaz

Főoldal » Középiskola » Matematika
516
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1)
A={3, 5, 7, 9}
B={-5, -4, -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, 4, 5}
C={-2, -1, 0, 1, 2}
2)
1 fő volt, aki nem tudott egy feladatot sem helyesen megoldani.
Mivel mindhárom feladatot 3 fő oldotta meg helyesen, ezért a feladat meghatározása szerint az 1-2 feladatot 4-en, az 1-3 feladatot 6-an, míg a 2-3 feladatot 7-en tudták jól megoldani. Innen már egyszerű megállapítani, hogy 1-1 feladatot hányan oldottak meg jól. 1-es feladatot 6-an, 2-es feladatot 1-en, míg a 3-as feladatot 2-en oldották meg jól. A fent leírt számokat összeadva (6+1+2+4+6+7+3=29), kapjuk, hogy 1 tanuló volt nagyon sikertelen.
3)
Kicsit zavaros a meghatározás, de értelmezésem szerint az ábra mutatja, hogy melyik nyelvet, hányan tanulják.
16-an mindhárom nyelvet tanulják. Mivel 24-en tanulnak angolul és németül (ami szerintem tartalmazza a 16 olyan diákot is, aki franciául is tanul) ezért csak angolul és németül tanulók száma 8 fő. Ugyan ezen gondolat menet mentén 14-en tanulnak csak angolul és franciául, de németül nem. Illetve 6 fő tanul csak franciát és német, de angolt nem.
A további meghatározás egyértelmű. Így angolul tanul az a 7 fő, aki csak angolt tanul, 8 fő, aki angolt és németet is, illetve 14 fő, aki csak angolul és franciául tanul, valamint 16 fő, aki mindhárom nyelvet gyakorolja. Összesen angolul 45 fő tanul.
És 14 fő, aki csak angolul és franciául beszél.
4)
Mivel tudjuk, hogy a vásárlók 60%-a kért mindkét feltételt így a metszetbe 30 db rendelés kerül. A feladat azt is elárulta, hogy 80%-a volt a megrendeléseknek sajtos, de ez tartalmazza azokat is, akik kértek pepperonit is feltétnek. Így a csak sajtos: 50*80%-30=10 db. Tudjuk, hogy pepperonit a megrendelések 72%-a tartalmazott, de itt is, mint az előbb tartalmazza a 30 sajtot is kérőt. Ezért csak pepperonit kérők száma: 50*72%-30=6 db. Aki pedig sima paradicsomos pizzát kért: 50-10-30-6=4 db.
5)
C\(A∪B)∩C
A∩B\(A∩B∩C)
0