Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1061
a5=96
a6=192
q=?
a1=?
S6=?

ezeket kéne megtudnom de nem tudom hogy légyszíves segítsetek :D
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a₅=96
a₆=a₅*q=192 => q=192/96=2
a₅=a₁*q5-1 => 96=a₁*2⁴ => a₁=96/16=6
S₆=a₁*(q⁶-1)/(q-1) => S₆=6*(2⁶-1)/(2-1)=6*(64-1)/1=6*63=378
0