Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek légyszi ezeket megoldani

Főoldal » Általános iskola » Matematika
491
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
(5ab²)/(-5a²b)=(25a²b⁴)/(-5a²b)=-5b³ => C
2.
mértani közép= a*b 
(a+b)(a-b)=a²-b²
2²-( 3 )²=1 => A
3.
Kerületi és központi szögek. Központi szög=2*Kerületi szög
Kerületi szög=80° => Központi szög=160° => A
4.
Trombusz=(e*f)/2=64*4,5/2=144(cm²) => C
Figyelem mértékegységek!
5.
x*10%=2,4 => x=24 => x+x*10%=x*1,1=26,4 => B
6.
Prímszám: 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19 => 8db összes szám: 20db
P=8/20=2/5 => D
7.
Ha 2x-3y=-5 és 4x²-9y²=20 akkor 2x+3y=?
(2x-3y)*(2x+3y)=4x²-9y²
(-5)*Z=20
Z=-4
2x+3y=-4 => B
8.
sin(β)=szöggel szembeni befogó/átfogó
Pitagorasz tétellel kiszámoljuk az átfogót a²+b²=c² => 3²+4²=c² => c=5
sin(β)=4/5 => B
9.
Paralelogrammában α+β=180°
α=38° => β=180°-38° => β=142° => C
1