Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika - 10. osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
1166
Sziasztok! A digitális hő-/lázmérő működési elvét kellene leírnom, de nem találom sehol.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, szorgalmi, elv, hőmérő, működés, digitális
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Angolul itt van: https://en.wikipedia.org/wiki/Medical_thermometer#Electronic
Gépi fordítás magyarra: https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=hu&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=https%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FMedical_thermometer%23Electronic&edit-text=&act=url

Keresd a "Digitális hőmérő típusai" fejezetet.
Szerintem ellenállás vagy termisztor alapúak, amiket kapni lehet. Hőelemet másra használnak (pl. gázfűtéses kazánban olyan van.)
1