Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene a fizikában?

Főoldal » Középiskola » Fizika
1183
Segítséget szeretnék kérni ehhez a 4 feladathoz.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1) Itt csak a v=s/t képletet kell használni, csak figyelj az átváltásokra (méter és másodperc)
2) két szakasz van, első szakasz t=5 mp és v=40 m/s
második szakasz t=3 s, v=100 m/s
ezekből tudsz utat számolni (s=v*t), és ebből tudsz ábrázolni.
Átlagsebesség pedig v= összes út / összes idő
3) ha van kezdő sebesség akkor v = v_0+a*t és s=v_0*t + (1/2)*a*t*t, ahol a v_0 a kezdősebesség, t pedig az eltelt idő.
4) Ezeket a képleteket kell használni: h=(1/2)*a*t*t
v = a(=g, mint nehézségi gyorsulás) * t
az utolsó rész feladatban pedig ki kell számolni, hogy 3 mp után mennyi a sebessége, és a 3) pontban használt kezdősebességes képlettel kell utat számolni [ s=v_0*t+(1/2)*a(=g)*t*t ] ahol v_0 itt az előbb kiszámolt sebesség, t pedig a három mp.
0