Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

MINDENNAPI PÉNZÜGYEINK- Mit jelent gazdálkodni?

112
Hello!

Ugye vannak a szükségletek: 1. alapszükségletek 2. további, végtelen mennyiségű szükségletek
Órán a füzetbe felírtunk pár alapszükségletet, ( pl: ruha, lakás, élelmiszer, tisztálkodás).
Az lenne a házi, hogy írjunk pár további, végtelen mennyiségű szükségletet. Próbáltam keresgélni a neten, de nem találtam semmi felhasználhatót.
Kérem szépen hogy valaki segítsen nekem. Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Pénzügy

Válaszok

1
Ugye az alapszükségletekhez tartozik, ahogy Te is leírtad, a lakhatási szükséglet, étel-ital, ruha stb.
Minden ezen felüli szükséglet az a második csoportba tartozik
Ilyen szükséglet - bármennyire is furán hangzik a mai korban - a telefon, internet, színház, mozi, könyv, stb. Ezek, azok a szükségletek, amik nem szükségesek az élet fenntartásához, vagyis ezek nélkül is tudunk élni. Közgazdászok azt mondják, hogy az alapszükségletek kielégítése után, ha marad még szabad jövedelem (idő, energia), akkor ezek a másodlagos szükségletek kerülnek előtérbe. Ha már ettem-ittam, akkor lehet, hogy elmennék mondjuk szórakozni (színház, mozi, könyv, stb. kinek mire van igénye), de amíg az első nincs megfelelően kielégítve, addig ez a csoport nem jelenik meg igényként (hiszen éhesen nem megyek moziba).
Gondold végig a saját életedben, hogy az alap dolgokon felül mik azok, amire költesz akár saját, akár szüleid pénzéből, na az lesz a további végtelen mennyiségű szükséglet.
1