Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatványozás

Főoldal » Középiskola » Matematika
591
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, hatványozás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
e) (2/3)-(3/7) a mínusz miatt veszem az eredeti tört reciprokát
(3/2)(3/7) =
7 (3/2)³ =
7 3³/2³ =
7 27/8 =1,18978

f)
(-3/7)(7/2)=
² (-3/7)⁷  innen tovább nincs mit csinálni, mert (-3)⁷ a páratlan kitevő miatt negatív szám lesz, ami a négyzetgyök alatt negatív számot eredményez, ezért ennek nincs valós megoldása.
1