Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hegyesszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
828
Hány fokos szögben lehetett látni az egykori World Trade Center 419 m magasan lévő tetejéről egy, a toronytól 50 m távolságban levő 3,7 m hosszú autót?
Érzékelhette ezt a szemünk?
(Az emberi szem felbontóképessége kb. 1’) 
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Van két háromszögünk!
Mindkét háromszögben a szög melletti befogó 419 m.
A szöggel szembeni befogó pedig az egyik esetben 50 m, a másik esetben 53,7 m.
tg(α)=50/419 => α=6,8°
tg(β)=53,7/419 => β=7,3°
A két szög különbsége: 7,3°-6,8°=0,5°!
Így a kérdésre az a válasz, hogy az autó 0,5°-ban (30') látszik. Így igen, érzékelhettük, az autót.
2