Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes vonalú egyenletes mozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
3476
A Budavári Siklót eredetileg 3 m/s sebességűre építették ki, de ezt a tempót 1988-ban az utasok kérésére a felére csökkentették. A pálya hosszúsága közel 100 méter. Az alsó és felső állomás közti szintkülönbség mintegy 50 méter.
Mennyi idő alatt ér a sikló a célállomásra?

Nagyon kérem, hogy valaki segítsen ebben a feladatban. Nagyon szépen köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
eredetileg
v1= 3 m/s
s=100m

1988-tól:
v2=1,5m/s
és a többi adat változatlan: tehát v=s/t
1,5=100/ x
1,5*x=100m /:1,5
x= 66,67 (kerekítve)
tehát kb 66,67 s alatt ér a célállomásra
2