Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszives segítsen valaki S.O.S.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
577
1.Egy egyenletet kellene megoldani:
(-9)-(-2)-(-36):6=
Úgy kellene leírni hogy pl 1. művelet 2. művelet stb
Csak részletesen.
Nem kell elmagyarázni csak a példa kellene.
2. A második kérdésen az lenne hogy hogy kell tört számot ide leírni mert fogalmam sincs xD.
Légyszi segítsen valaki.
A válaszokat előre is köszönöm. :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Azt biztos tudod (de ha nem akkor tessék megtanulni), hogy a műveletek sorrendje:
1.szint: hatványozás, gyökvonás
2. szint: szorzás, osztás
3. szint: összeadás, kivonás.
Különböző szintű műveleteknél fölülről lefelé, azonos szintű műveleteknél balról jobbra történik a műveletek megoldása!
Mindebbe a sorrendbe belepiszkál a zárójel.
2+5*7≠(2+5)*7
Az egyik esetben 37 az eredmény(5*7+2), a másik esetben 49 (7*7).
Az általad felírt példa megoldása a következő:
1. zárójelek felbontása
(-9)-(-2)-(-36):2=-9+2+36/6
2. osztás
-9+2+36/6=-9+2+6
3. kivonás, összeadás
-9+2+6=-1

Hogy hogyan tudsz törtet írni itt, azt én is szeretném tudni. :) Én a zárójelekkel jelzem a számlálóba és nevezőbe szereplő művelteket, a kettő között pedig a "/" jelet használom.
1