Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatványozás

Főoldal » Középiskola » Matematika
537
Csatoltam képet. Egy kis segtség kellene nekem ezekhez.
A² : (2/3)^-3\7
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, hatványok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
2)
a) 2(1/3)
b) 2(3/5)
c) 2(-3/7)
d) 2(7/(4*3))=2(7/12)
e) 2(2/3)*2(3/4)=2(2/3)+(3/4)=2(8/12+9/12)=217/12
f) 2(1/2)+(5/6)+(2/3)/2(3/2)+(4/3)=22/2(17/6)=22-(17/6)=2(-5/6)
g)  21+(2/5)+(1/2) *2(2/5)= 2(19/10) *2(2/5)=2((19/10)/2)+(2/5)=2(19/20)+(2/5)=2(27/20)
1

(2/3)(-3/7)=> (3/2)(3/7) => 7 (3/2)3 
Módosítva: 7 éve
1