Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hányféleképpen lehet?/2

Főoldal » Középiskola » Matematika
546
Hali :)
Valaki kérem segítsen ebben a matek háziban, mert egyszerűen sehogy sem tudom megcsinálni.
Köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1)
3-jegyűek a kódok. 10 számjegy van, ezzel 10·10·10 a kódok lehetséges száma (000-tól 999-ig 1000 darab). Mivel utolsó lett a jó kód, 999-et kel előtte beütni.

3 kísérlet után 1 percet kell várni
aztán 1 kísérlet után 2 percet
aztán 1 kísérlet után 4 percet
aztán 1 kísérlet után 8 percet
aztán 1 kísérlet után 16 percet
innentől kezdve minden kísérlet után 16 perc időt kell várni.

Az első 6 kísérlet 0+0+1+2+4+8 = 15 percet vett igénybe
aztán a maradék 999-6=993 kísérlet még 993·16-ot
1

2)

a)
A 16 bit bármelyike kétféle lehet , ezért 2·2·2·2·....·2 = `2^(16)`-féle kód lehet.

b)
Minden második kód 0-ra végződik, ez 50%
Minden második 1-re végződik, ez is 50%
Minden negyedik 11-re, ez 25%
Ugyanígy az 10 is.

c)
`2^(16)/(600\ 000)` másodperc. Számold ki...

d)
`2^(40)/(900\ 000)` másodperc. Számold ki és váltsd át órára vagy napra vagy nem tudom...
1