Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1339
Mérlegelv
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
Mi a konkrét kérdés?
0

Mi a kérdés?
A mérlegelv azt jelenti hogy az egyenlet mindkét oldalának egyenlőnek kell lenni. Ha bármilyen műveletet végzel az egyik oldalon, ugyanazt meg kell tenned a másikon is hogy az egyenlőség megmaradjon.
Pl
2x+3=3x+4 /-2× --> az egyenlet mindkét oldalából elveszek 2 xet
3=x+4 /-4 --> az efyenlet mindkét oldalából elveszek 4 et
-1=x
1

A mérlegelv az egyenletek megoldása során alkalmazzuk. Ez azt jelenti, hogy az egyenlet mindkét oldalához ugyanazt a számot kivonva, hozzáadva, ugyanazzal a számmal osztva, szorozva nem változik meg az egyenlet megoldása.
1

A mérlegelv az egyenletet megoldását tekintve annyit jelent, hogy az egyenlet mindkét oldalával ugyanazt a műveletet végezzük el, amit '/'-jellel elválasztva a sor végén rögzítünk.
-1