Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1610
60 nyolcadikos tanuló 40 %-a vesz részt kémia szakkör vagy a híradós szakkör munkájában. A két szakkör foglalkozásain részt vevő tanulók egynegyede mindkét szakkörban dolgozik. A kémia szakkör taglétszáma 12-vel több, mint a híradós szakköré.
a. a nyolcadikos tanulók hány százaléka dolgozik a kémia szakkörben?
b. a nyolcadikos tanulók hány százaléka vesz részt pontosan egy szakkör munkájában?
c. a nyolcadikos tanulók hány százaléka vesz részt legfeljebb egy szakkör munkájában?
d. Ha találomra megszólítunk egy nyolcadikos tanulót, akkor mi az esélye annak, hogy olyan kémia szakkörös tanulót szólítunk meg, aki nem tagja a híradós szakkörnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Tételezzük fel, hogy csak ez a két szakkör van amire a nyolcadikos tanulók járnak, és erre a két szakkörre csak nyolcadikos tanulók járnak.
Ekkor:
a. 21/60=35%
b. 18/60=30%
c. 54/60=90%
d. 15/60=25%
0