Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hetedikes matek.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1125
Hány fokos szöget zár be két metsző egyenes,ha az általuk meghatározott négy szög közül
a)Két szög összege 130Fok
b)Három szög összege 237Fok
c)Az egyik szög háromszor akkora,mint a másik
A választ köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szög, metsző
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
a.) Egy szög és annak a kiegészítő szöge már 180°, szóval itt csak a két kisebb szög összegéről lehet szó. 130°/2=65° Tehát ekkora szöget zár be.
b.) Három szög összegében biztos van olyan 2 ami egymás kiegészítő szöge, 237°-180°=57°Tehát 57°-os szöget zárnak be.
c.)3x+x=180° x=45° Tehát 45°-os szöget zárnak be.
1

Két metsző egyenes 4 szöget zár be, melyből 2-2 megegyezik, és a két különböző szög összege 180. Legyen ez a két szög x és 180-x. Két egyenes által bezárt szögön mindig a kisebbik szöget értjük.
a) 2x=130 x=65
b) 2*x+(180-x)=237 x=57
c)3*x=180-x x=45
1