Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
3030
Egy rombusz kerülete 116m területe 840 m² . Mekkorák az átlói és szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kerület a négy oldal összege. Mivel a rombusz négy egyenlő oldalból áll, így 4a=116, amiből a=29 (m)! De ez nem volt kérdés, de szükségünk van a többi kérdés megválaszolásához.
A területe alap*magasság (jelekkel: T=a*m)
m=a*sin(α)
T=a*a*sin(α)
840=29²*sin(α)
sin(α)=840/841
α=87,21°
β=180-α => β=180°-87,21°=92,79°

e=a* 2-2*cos(α) 
e=29* 2-2*cos(87,21°) 
e=40
f=29* 2-2*cos(92,79) 
f=42
0