Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
2694
A Budapest Sportarénában rendezett koncerten a színpad felett 12 méter magasan az énekest 17⁰ depressziószög alatt látjuk. Milyen távol van tőlünk az énekes?

Milyen ábra és szögfüggény kell hozzá?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, trigonometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha a légvonalban lévő távolságot keressük, akkor
tg(17°)=12/(távolság légvonalban)
távolság légvonalban=12/tg(17°) => távolság légvonalban=39,25 (m)
Ha a közvetlen távolságot keressük, akkor
sin(17°)=12/(távolság közvetlenül)
távolság közvetlenül=12/sin(17°) => távolság közvetlenül= 41,04 (m)
1