Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek8

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1847
240 tanuló közül összesen 156-an tagjai valamely diákkörnek vagy sportkörnek, illetve járnak zeneiskolába. 66-an járnak zeneiskolába, ennél 12-vel többen a sportkörre. A tanulók 5% -a mindhárom foglalkozásra jár. 30 olyan diákkörös van, aki zeneiskolába is jár, és 36 olyan, aki tagja a sportkörnek is. A sportkörösök közül viszont csak 18-an járnak zeneiskolába.
a, Hány tanuló vesz részt mindhárom foglalkozáson ?
A: 5tanuló B:12tan. C:20tan. D: 30 tan.
Nekem itt 12 tanuló jött ki
b, Hány tanuló vesz részt legalábbb két foglalkozáson?
A:60tan B: 84tan. C:96tan. D:120tan.
Nekem 96 tanuló jött ki
c, A tanulók hány százaléka vesz részt pontosan egyféle foglalkozáson ?
A: 20% B: 35% C:40% D:65%
Nekem itt mindig 25% jött ki szóval megköszönném ha ezt valaki levezetné
d, Ha találomra megszólítunk egy tanulót, akkor mibaz esélye annak, hogy diákkörös tanulót szólítunk meg ?
A:23,3% B :27,5% C:32,5% D: 35%
Ezt le kellene vezetni!
Köszönöm előre a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek8
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ábrázoltam a fent leírtakat. Innen már könnyű válaszolni a kérdésekre!
a) Jó a válaszod! Hiszen 240*5%=12fő! (B)
b) Szerintem 60. (A)
c) (30+30+36)/240=40% (C)
d) (30+18+12+24)/240=35% (D)
0