Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene? Fontos lenne!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
735
A={a hagyományos dobókockával dobható prímszámok} halmaz összes rèszhalmazát sorold fel.


Előre is köszönöm ha valaki segít!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, halmazok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az A halmaz elemei a hatnál kisebb prímszámok. Ezek a 2, 3, 5!
A={2, 3, 5}
A halmaz részhalmazai:
B=∅ (üres halmaz)
C={2, 3, 5} (teljes halmaz)
D₁={2}, D₂={3}, D₃={5} (egy elemű halmazok)
E₁={2, 3}, E₂={2, 5}, E₃={3, 5} (két elemű halmazok)
A B és C halmazok nem valódi részhalmazok, a D és E halmazok viszont valódi részhalmazok!
1