Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene megoldani ezeket a feladatokat?

Főoldal » Középiskola » Matematika
584
Az a)-t meg tudtam oldani, de a többibe azt sem tudom hogy kezdjek bele..
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, gyök, Gyökvonás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
b)
`54=2·27=2·3^3 -> root(3)(54)=3·root(3)(2)`
`16=2·8=2·2^3 -> root(3)(16)=2·root(3)(2)`
`250=2·125` ... folytasd

c)
`sqrt(a·root(3)(a))=sqrt(root(3)(a^3)·root(3)(a))=sqrt(root(3)(a^3·a))=root(3)(sqrt(a^3·a))` folytasd

d)
`4=2^2 -> sqrt4=2` folytasd

Az utolsóval nem lehet mit kezdeni azon kívül, hogy 3²=9. Mondjuk lehet a nevezőt gyökteleníteni, ha esetleg az lenne a feladat:
`2/root(5)(3^2)=(2·root(5)(3^3))/root(5)(3^2·3^3)=2/3·root(5)(3^3)`
de nem biztos, hogy ezt kell....
1

Köszönöm szépen!
0