Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséég!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
2185
Mekkora a szabályos hétszög oldala, ha a területe 241,5 négyzetcentiméter.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
https://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A9tsz%C3%B6g
Itt sikerült kitúrni a szabályos hétszögű síkidom területét!
T=7/4*a²*ctg(π/7)
Innen már egyszerű a dolgunk:
241,5=7/4*a²*ctg(π/7)
138=a²*ctg(π/7)
138=a²*2,0765
66,4573=a²
a=8,1521 (cm)
1