Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatványozás és gyökvonás azonosságok - "a" miért nem lehet 0?

Főoldal » Középiskola » Matematika
613
A hatványozás és a gyökvonás azonosságai közül az alábbiakban miért nem lehet az "a" (és "b") 0?

1. a^n*a^m=a^(m+n)

2. (a*b)^n=a^n*b^n

3. (a^n)^m=a^(n*m)

4. n-edik gyök(a^k)=(n-edik gyök "a")^k
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Azért, mert a kitevő lehet negatív is, de akkor ha a=0, akkor nullával való osztás lenne, hisz pl. `a^(-5)=1/a^5`
Ha a kitevő pozitív, akkor semmi gond, lehetne az alap nulla.
0