Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ugyancsak rövid feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
656
Egy kör átmérője 10 cm. Számítsd ki a kör kerületét és területét! thx
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kör átmérője (d)=10 cm => kör sugara: r=5 cm
K=2*r*π=d*π=10*3,14=31,416 (cm)
T=r²*π=(d²*π)/4=5²*3,14=78,54 (cm²) => 10²*3,14/4=78,54 (cm²)
1