Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezt nem tudom megoldani...

Főoldal » Középiskola » Matematika
564
Kérem segítsetek...
Csatoltam egy képet, és annak kéne meghatározni a négyszög oldalainak a hosszát.
Előre is nagyon köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Alsó háromszög:
tg(α)=(szöggel szembeni befogó)/(szög melletti befogó)
tg(27,2°)=x/12,4
x=tg(27,2°)*12,4
x=6,37 (cm)
cos(α)=(szög melletti befogó)/átfogó
átfogó=(szög melletti befogó)/cos(α)
átfogó=12,4/cos(27,2°) => átfogó=13,94 (cm)
Másik háromszög:
tg(α)=(szöggel szembeni befogó)/(szög melletti befogó)
tg(35,7°)=x/13,94(előző háromszög átfogója, most már befogóként funkcionál)
x=tg(35,7°)*13,94
x=10,02 (cm)
sin(α)=(szöggel szembeni befogó)/átfogó
sin(35,7°)=10,02/átfogó
átfogó=10,02/sin(35,7°)
átfogó=17,17 (cm)
1