Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria- segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
3341
Egy létrát támasztunk a falhoz. A létra hossza 3,2 m és a létra lábai a faltól 75 cm-re vannak. Mekkora szöget zár be a fallal a létra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Derékszögű háromszög átfogója=3,2 m
A szög melletti befogó=0,75m
cos(α)=(szög melletti befogó)/átfogó
cos(α)=0,75/3,2 => cos(α)=0,234375 => α=76,45°=76°26'42,78
1