Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagy segítség lenne

Főoldal » Középiskola » Matematika
746
Valamely derékszögű háromszög egyik szöge 14°27', e szög mellett 26,2 cm hosszú befogó található. Határozzuk meg a háromszög ismeretlen oldalainak a hosszát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
cos(α)=(szög melletti befogó)/átfogó
cos(14°27')=26,2/átfogó
átfogó=26,2/cos(14°27')
átfogó=27,06 (cm)

sin(α)= (szöggel szembeni befogó)/átfogó
sin(14°27')=(szöggel szembeni befogó)/27,06
szöggel szembeni befogó=sin(14°27')*27,06
szöggel szembeni befogó=6,89 (cm)
1