Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatványozás

Főoldal » Középiskola » Matematika
600
Döntsük el, hogy igazak-e az alábbi egyenlőségek! Ahol az egyenlőség nem igaz, javítsuk ki úgy, hogy igaz legyen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) hamis
5*5⁴¹=5¹*5⁴¹=5(1+41)=5⁴²=52*21=(5²)21=25²¹
b) igaz
9*3²⁴=3²*3²⁴=3(2+24)=3²⁶
c) hamis
(9*3)²⁴=(27)²⁴=(3³)²⁴=3(3*24)=3⁷²
d) hamis
8⁸⁰=(2³)⁸⁰=2²⁴⁰=2(2*120)=(2²)¹²⁰=4¹²⁰
e) hamis
2⁴⁰*4⁴⁰=(2*4)⁴⁰=8⁴⁰ =>2⁸⁰*4⁸⁰=8⁸⁰
f) igaz
2⁴⁰*4⁴⁰=(2*4)⁴⁰=8⁴⁰
0