Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Két vektor skaláris szorzatát a koordinátáikkal ,hogyan kell megadni?

Főoldal » Középiskola » Fizika
565
Ha lehet példát is írjatok,köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Koordinátánként ösze kell szorozni, aztán összeadni.
`(x_1; y_1)·(x_2; y_2) = x_1·x_2+y_1·y_2`

pl. `(3; 5)·(-2; 9) = 3·(-2)+5·9 = -6+45 = 39`
0