Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8.-os matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1265
Sziasztok!
Egy négyzetes oszlop alakú csomagot az ábrán látható módon átkötöttek.Ehhez 210 cm szalagot használnak,amiből 10 cm kellett a csomózáshoz.A test magassága háromszor akkora,mint az alapéle.Hány centiméter az oszlop egy csúcsában összefutó három éle hosszának az összege?
(a képet nem tudtam lefényképezni,úgyhogy csináltam egyet)
Válaszokat nagyon szépen köszönöm! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, négyzet, 8, oszlop, csomag
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
Szia. Az ábra lemaradt.
1

Jajj bocsássatok meg,nagyon buta vagyok..
0

A szalag hossza 6 alapélnyi+2 magasságnyi (a rajzod alapján), ahol tudjuk hogy a magassága háromszor akkora, szóval 3a=m,
6a+2*3a=12a=200cm
ebből a=16,66 cm tehát a magassága 3a=50 cm.
Az egy élbe összefutó oldalak hossza:
2*16,66+50=83,33 cm
1

Csomó nélkül 200 cm
Szalag: 4 oldalon alapél hosszúságú, 2 oldalon pedig a test magassága hosszú.
Alapél:x
magasság: 3*x
Egyenlet: 200=4*x+2*3*x
x=20 magasság: 60
Egy csúcsban 2 alapél és egy magasság hosszú él fut össze. Azaz a megoldás 20+20+60=100
1